Skip to main content

DD1010 Introduktion till programmering och datorkunskap

DD1010 Introduktion till programmering och datorkunskap 4,0 hp är en som det låter en introduktion till programmering. Det är en kurs som ger en förståelse för vad programmering är för personer som t ex funderar på om de ska omskola sig till något inom IT och programmering. En lämplig fortsättning på denna kurs är sen https://www.kth.se/student/kurser/kurs/DD100N där man programmerar i Python.


Vanliga frågor

Vad betyder "ges på distans dagtid"?

I det här fallet innebär det att kursen ges på distans, du kan läsa när du vill under dygnets alla timmar, med undantag av examinationen, se nästa fråga.

Hur examineras DD1010?

Entimmes datorprov på plats på KTH. När du är registrerad på kursen kommer du, under en begränsad tidsperiod, anmäla dig till provet. Det går inte att göra provet utan att först anmäla sig.

Vad kostar kursen?

Väl antagen till kursen är det inga avgifter (förutom transportkostnader till och från KTH för själva provet). Allt kursmaterial finns tillgängligt på webben.

Vilket programmeringsspråk används?

Det är en förenklad version av JavaScript.

Ingår det grupparbeten eller kamratgranskning?

Nej

Är kursen platsbegränsad?

Ja. 300 platser till sommaromgången och 200 till höstomgången.

Är det några föreläsningar?

Nej. Med undantag av det avslutande datorprovet är allt på distans och du läser i egen takt, inom kurstiden. Om du inte har Mobilt BankID behöver du också besöka KTH för att kvittera ut ditt KTH-konto.

Hur får jag ett KTH-konto?

Du kan få ditt KTH-konto tidigast två veckor innan kursstart, men se till att skaffa ditt konto i tid innan kursen startar. KTH-konto kan du kvittera ut med Mobilt BankID, vilket du kan göra på distans, eller genom att besöka KTH:s campus.

Hur får man handledning?

Kursen är gjord för självstudier, så det brukar inte behövas. Skulle du trots allt behöva hjälp kan du skicka ett e-brev till  kursmentor@kth.se